Dobroslava Luknárová

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

...iba taká veršovanka...

Predošlý Ďalší
 
389 detských výtvarných prác – od 5-10-ročných detí z rôznych škôl. Pravda, s jedným spoločným - zachytiť, dať do obrázka Zážitok z bábkového predstavenia. Nie jedného, celkom sa podarilo takto zdokumentovať 11 rôznych bábkohier z tohtoročnej ponuky Bratislavského bábkového divadla. 50 najvýstižnejších obrázkov tvorí vo vestibule divadla náplň výstavky na celý mesiac apríl.
 
Zábery z predstavení Kocúr v čižmách, Palica von z vreca, Tri zlaté vlasy deda Vševeda, Ester a Albatros ... zachytené pastelkami, voskovkami, suchým pastelom, ale aj v akvareli a tempere – skutočne malebný a pozoruhodný album výtvarných momentiek. Oplatí sa vidieť, oplatí sa obdivovať výstižnosť detského postrehu aj stvárnenia.
 
Pozoruhodná spätná väzba medzi divadlom a jeho diváckou obcou. Udiala sa už po piaty krát a iste aj v tomto roku prináša svojskú inšpiráciu aj povzbudenie pre tých, ktorí sa tomuto druhu dramatického umenia venujú naplno.
 
...iba taká veršovanka...
 
Schytil žiačik ceruzôčku –
čiara sem – čiary tam:
„Nakreslím vám rozprávočku,
do farieb ju zamotám.“
 
Zlatovlásku, kráľa, Janka –
tak sa hralo, tak to bolo!
Chvíľu herec, chvíľu bábka –
každý z nich mal svoje sólo.
 
Divadielko – čarovačka:
Bábky sem – bábka tam...
Pekný dníček, Rozprávočka!
Takto si Ťa pamätám ...
 
 
 
 Foto L. Kittlerová
 
 

Momentky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014