Dobroslava Luknárová

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jedna tajná misia I.

Na dlhšie čítanie
Predošlý Ďalší
 Jedna tajná misia
 
 
 
Pre vnuka Vilka
 
a jeho najbližších
 
od babky Dobrušky
 
 
 
 
Vianoce 2009
 
 
 
         Rozmýšľam, či mi budete veriť, že sa to mohlo stať? Ale stalo sa. Naozaj. A iba nedávno – na konci novembra. Porozprávam vám o tom, len neviem, či presne, po poriadku.
V Krasňanoch, medzi bytovkami a školami, môžete nájsť neveľké priestranstvá porastené trávou. Popri domoch aj chodníkoch rastú stromy, dokonca aj vysoké topole, ale aj rôzne kríky. A pred domami sem-tam kvety. Teraz je na tráve plno lístia. Stromy pozhadzovali svoje farebné šaty, dvíhajú k oblohe iba holé konáre. Ale kríky sa ešte chvália drobnými lístočkami a pripomínajú nepriestrelné bariéry.
Na jednom takom priestranstve okolo 14,00 popoludní, práve v deň, keď chodí Vilko s babkou na hudobnú, pristálo viditeľné – neviditeľné – UFO. Nesmejte sa, musíte mi veriť. Viditeľné preto, že sa nad priestorom práve oproti Gymnáziu Hubeného 23 vznášal hustý oblak hmly. Tesne, tesne, až dosadol na trávnik. A neviditeľné preto, že kde je hmla, tam nevidíte, čo v nej vlastne je. Ale Vilkov mobil zrazu nakrátko zabzučal a stíchol.
Chlapec si pomyslel, že keď dorazia do hudiky, hneď si správu pozrie, ale vzápätí na to zabudol, lebo práve babke popisoval, čo sa dialo v prvom dieli CALL OF DUTY.
Spomenul si na správu v mobile, až keď išiel po skončení klavírnej hodiny späť do vestibulu. Správa bola celkom krátka: VOLAJTE ŚÉFA Z MĆ2, čo znamená z mobilu číslo dva. Je to jeden z mobilov, ktoré má Vilko u babky. Taký väčší a modrý.
 
 
 
 
 
 pokračovanie
 
 
 

Na dlhšie čítanie | stály odkaz

Komentáre

  1. Dobroslavo, to je pěkný!
    Miluju mlhu, dobře se v ní chodí a nikdo tě nevidí na třicet metrů, taky déšť, to jsou všichni zalezlí a kouřej pod přístřeškem, taky miluju noc, nechodím po cestičkách, to je profesionální deformace, mobily nemiluju, nejsou mi k ničemu.
    Hezky jsem si početl, vopravdu, nelžu!
    Ahojček:-)))
    publikované: 02.01.2010 12:55:47 | autor: Mito (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Děkujeme
    jsme rádi, že ste si prečetli náš příběh. Byl naozajský.
    publikované: 02.01.2010 14:43:42 | autor: Dobroslava a Vilko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. nedockavo
    cakam na tu nedelu..
    publikované: 02.01.2010 17:41:39 | autor: amalka0085 (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Milá Amalka0085, vitaj !
    Nebude stačiť iba nedeľa, ten príbeh je na viac dní. Prajem zvedavé čítanie... a môžem poprosiť aj o čitateľské hodnotenie na záver ?
    publikované: 02.01.2010 22:33:28 | autor: D.Luknárová (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. New Year passed
    I congratulate all on coming 2010 by a year.I wish happiness in the personal life and more intercourse! http://dzot.at.ua
    publikované: 02.01.2010 23:09:19 | autor: Vadik (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014